top of page
Αναζήτηση

10 τρόποι που σου φτιάχνουν την ΔΙΑΘΕΣΗ

Έγινε ενημέρωση: 27 Απρ 2022

Βρίσκεσαι στο στάδιο που αναγνωρίζεις πότε αισθάνεσαι καλά, νιώθεις ικανοποίηση, ενθουσιασμό ή αποδοχή και όλα αυτά σε οδηγουν σε θετική διάθεση. Από την άλλη όταν αισθάνεσαι χάλια, έχεις ανησυχία, νιώθεις ενόχληση ή και αηδία, τότε η διάθεση σου είναι αρνητική.


Η κατανόηση της διάθεσής σου σε βοηθά να την διαχειριστείς και να αισθανθείς καλύτερα πιο γρήγορα. Εάν έχεις μεγαλύτερη επίγνωση στην διάθεση σου, μπορεί να σε βάλει σε θέση να διαχειριστείς καλύτερα τις επιλογές του τρόπου ζωής σου, να λάβεις τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία, να αποτρέψεις ή να αποφύγεις την πρόκληση αρνητικών διαθέσεων και να έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής.Υπάρχουν δέκα τρόποι που μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση:


1. Συνδέσου με κόσμο ‒ μπορείς να πάρεις ένα φίλο και να πάτε στον κινηματογράφο ή απλώς να πιείτε έναν καφέ.

2. Δημιούργησε χρόνο για απόλαυση ‒ πέρασε λίγο χρόνο στο κήπο σου ή πήγαινε μια βόλτα έξω στη φύση, ή άκου την αγαπημένη σου μουσική

3. Ένταξε ενδιαφέροντα στην καθημερινόητα σου ‒ όπως μαθήματα ζωγραφικής, άλλες χειροτεχνίες ή δήλωσε συμμετοχή σε αθλητικό σωματείο

4. Συνείσφερε στη Κοινότητα ‒ αφιέρωσε εθελοντικά λίγο από τον χρόνο σου για κάποιο σκοπό ή βοήθησε έναν γείτονα ή φίλο

5. Αυτό-φροντίδα – πήγαινε για μια περιποίηση μαλλιών, προσώπου ή πήγαινε για ένα μασάζ ή κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

6. Προκάλεσε τον Eaυτό σου ‒ βγάλε τον εαυτό σου από την ζώνη άνεσης του και κάνε προπόνηση για να συμμετάσχεις σε ένα μαραθώνιο ή μαγείρεψε κάτι που δεν έχεις φτιάξει ποτέ

7. Μείωσε το άγχος ‒ υπάρχουν πολλές τεχνικές και εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος (διάβασε ΕΔΩ)

8. Ξεκουράσου & ανανεώσου ‒ προγραμμάτισε διακοπές

9. Εστίασε στο Τώρα ‒ δώσε την ευκαιρία στο σώμα σου να νιώσει τον ήλιο, άφησε το αεράκι να διαπεράσει το πρόσωπό σου, μύρισε τις μυρωδιές του κήπου σου, νιώσε τη ζεστασιά από ένα φλιτζάνι καφέ

10. Ζήτησε Βοήθεια ‒ τηλεφώνησε σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας και μίλησε μαζί του για το πώς νιώθεις. Ή μπορείς επικοινωνήσεις μαζί μου και με την μέθοδο του Health Coaching να αποκτήσεις τον έλεγχο της υγείας σου και να μάθεις να διαχειρίζεσαι το άγχος και κάθε αρνητικό συναίσθημα που επηρεάζει την ζωή σου.


Μπορούν οι παραπάνω τρόποι να γίνουν μέρος της καθημερινότητας σου και τρόπος ζωή. Το κόλπο είναι να προσέχεις τις αλλαγές στη διάθεσή σου. Ιδιαίτερη προσοχή για τυχόν πολύ υψηλές διακυμάνσεις ή πολύ χαμηλές βυθίσεις, όπου αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεσαι βοήθεια για να εξομαλύνεις τη συναισθηματική σου κατάσταση.


Μέσα από τις συνεδρίες Health Coaching έχεις την δυνατότητα να αναπτύξεις ένα σύστημα παρακολούθησης της διάθεσης σου και να προστατέψεις τον εαυτό σου από αρνητικές επιπτώσεις όπως η κατάθλιψη ή κρίσεις πανικού. Μπες στη δράση κλείνοντας μια Δωρεάν Coaching Συνεδρία.

116 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page