top of page

Η δικιά μου ιστορία....

Ελισάνθη Νικολάου

Το θέμα της υγείας μου είχε φθάσει στο απροχώρητο όταν επέστρεψα πίσω στην εργασία μου μετά την άδεια μητρότητας το 2018.

 

Τα σημεία που είχα ψωρίαση για πάνω από 25 χρόνια στο σώμα μου ήταν σε πλήρη έξαρση . Ένιωθα εγκλωβισμένη μέσα στο πρόβλημα μου, προσπαθούσα να κρύψω με κάθε τρόπο τα σημάδια και είχα φαγούρα πολλές στιγμές της μέρας.

 

Δοκίμαζα για πάνω από 15 χρόνια θεραπείες που το μόνο που έκαναν ήταν απλά να κοιμίζουν την ψωρίαση και να νιώθω ανακούφιση από την φαγούρα για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά ξανά από την αρχή, απογοητεύτηκα.

 

Αρχές του 2019 ξεκίνησα να είμαι παρατηρητής στο σώμα μου. Αυτή την μέθοδο την εφάρμοζα από τα μαθητικά μου χρόνια όταν πρωτομπήκα στα μονοπάτια της αυτοβελτίωσης και προσωπικής ενδυνάμωσης , διάβαζοντας διάφορα βιβλία,και ενδυναμώνοντας τον τρόπο σκέψης μου.

 

Κατάφερα μέσα σε λίγους μήνες να απαλλαγώ από την ψωρίαση. Μέχρι και σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είμαι απελευθερωμένη από την ψωρίαση και από κάθε σημάδι της.

024 el.jpg

Health Coach

Μετά από αυτό είπα ότι υπάρχει πάρα πολλής κόσμος εκεί έξω που έχει πολλά θέματα υγείας, χρόνιο άγχος, χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, ο διαβήτητης και άλλα αυτοάνοσα, που όλα χρειάζονται το σωστό τρόπο διαχείρισης. Πολλοί  έχουν εγκλωβιστεί στην κατάσταση τους και χρειάζονται ένα χέρι να τους βγάλει από αυτό και να νιώσουν πως είναι να ζεις.

Νιώθω πως είμαι η κατάλληλη να σας βοηθήσω να αποκτήσετε τον έλεγχο της κατάστασης της υγείας σας και της ζωής σας. Κατέχω δυο μεταπτυχιακούς τίτλους στον τομέα της υγείας και αρκετές ειδικεύσεις που με βοήθησαν να κατακτήσω δυναμικά εργαλεία για την δουλεία μου.

Φθάνοντας εδώ που είμαι σήμερα έχω επιπλέον εκπαιδεύσεις στο Health coaching για χρόνιους ασθενείς. Και βρίσκομαι στη διαδικασία να αποκτήσω και παγκόσμια πιστοποίηση ως Life and Executive Coach με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Coaching (ICF) και στην διαδικασία κατάκτησης πιστοποίησης ACC μου. 

099 el.jpg

Κύριος Σκοπός

Ονομάζομαι Ελισάνθη Νικολάου executive leadership health coach and healthcare manager και στηρίζω άτομα που θέλουν να διαχειριστούν την κατάσταση της υγείας τους, να αποκτήσουν δεξιότητες που θα μπορούν να έχουν παιδιά , οικογένεια, εργασία και χρόνια ασθένεια σε ένα πλήρη έλεγχο και αυτό θα τους δώσει μια πιο φυσιολογική ζωή με λιγότερο άγχος και καθόλου φοβίες.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι για κάποιο χρόνιο ασθενή να επικοινωνήσει την κατάσταση της υγείας του, να νιώσει ότι τον καταλαβαίνουν και να αποκτήσει τον έλεγχο στις επιπτώσεις που του προκαλεί η χρόνια κατάσταση υγείας.

 

Ο σκοπός της ζωής μου είναι να ενθαρρύνω και να καθοδηγώ άτομα με χρόνιες παθήσεις. Να μοιραστώ μαζί με τον καθένα σας ξεχωριστά τις γνώσεις και την εμπειρία μου, με στόχο να ξαναποκτήσετε τον έλεγχο της υγείας σας. Επίσης θα νιώσετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο σπίτι και στην εργασία του, θα χαμογελάτε κάθε φορά που βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Κατά κύριο λόγο θα είστε έτοιμοςι να αναγνωρίζετε και αντιμετωπίζετε κάθε εμπόδιο που θα επηρεάζει την υγεία σας.

Μέσα από διαδικτυακές συνεδρίες και προσωπικές συναντήσεις που είναι ειδικά διαμορφωμένες στις δικές σας ανάγκες, έρχομαι να σας βοηθήσω να βελτιώσουμε μαζί την Ποιότητα Ζωής σας.

«Αν δώσεις ένα ψάρι σε έναν άνθρωπο θα πάψει να πεινάει,

αν όμως μάθει να ψαρεύει δε θα πεινάσει ποτέ»

085 el.jpg
bottom of page